I uke 6 braker det løs med nytt dansesemester på Loftet – gjett om vi gleder oss!

Koronaåret 2020 ble et uforutsigbart år på mange måter. Vi fikk utfordret både kreativitet og organisering, og lærte SÅ mye nytt og spennende;
Våren med nedstengning midt i semesteret, som fikk oss til å hoppe ut av komfortsonen og inn i digital undervisning, og høstsemesteret med filmproduksjon og digitalt danseshow via livestream.
Det finnes virkelig et hav av muligheter, men konklusjonen er likevel –
ingenting slår det å kunne møtes og danse sammen fysisk<3

Vårens fokus: «Back to basic» – «Level up» – Danseglede!

Vårsemesteret 2021 planlegges også som et «annerledessemester» – av naturlige årsaker. Vi benytter muligheten til å gjøre noe vi har hatt lyst til å gjennomføre lenge, nemlig å ta Loftet «tilbake til start» (back to basic), og bygge en enda mer solid hiphop-grunnmur (level up) for både oss og elevene våre. Vi vil rett og slett løfte hele Loftet-miljøet, med dansegleden i hovedfokus:)

«Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig«

Hva blir annerledes?

  • Innhold: Vanligvis jobber hver gruppe med èn koreografi som skal vises frem på slutten av semesteret. I vår blir timene lagt opp litt annerledes: Instruktørene vil i løpet av semesteret lære bort flere forskjellige kombinasjoner/koreografier og øvelser til hver gruppe, basert på hvilke teknikker/fokus de jobber med. Et gjennomgående fokus i klassene vil være groove (følelsen i dansen). Målet er å gi elevene enda flere verktøy slik at de kan utforske og utvikle sin egen stil, både i freestyle og koreografi. Mestringsfølelse og selvtillit er viktige stikkord. Bonus! På denne måten er det også lettere å henge med selv om man skulle være uheldig og gå glipp av dansetimer f.eks. pga karantene.
  • Dansebattle/konkurranse: Søndag 18. april arrangerer vi dansebattle (helt frivillig å delta). Hvordan formen på dette arrangementet blir holder vi foreløpig åpent mtp å følge daværende smittevernsregler, men vi satser på å kunne gjennomføre enten med eller uten publikum.
  • Vi planlegger hverken fysisk eller digitalt danseshow i vår, men vil se på muligheten for å ha åpent hus under klassene siste kursuke for foreldre/foresatte og familie som vil komme å se på. Dette kommer naturligvis an på daværende smittevernsregler. Vi vil også se på muligheten for livestream av dansebattle 18. april. Psstt!
  • Plan B – hva skjer hvis vi må stenge studio? Plan A er fysiske danseklasser, og vi håper det lar seg gjennomføre alle de 10 kurukene. Hvis smittesituasjonen skulle endre seg slik at vi blir pålagt å stenge studio vil vi gå over til digitale klasser. Disse blir forhåndsinnspilt (altså ikke live) og delt via e-post til hver enkelt gruppe.
  • Annet: Nytt i vår er også at kursavgiften skal betales uken før semesterstart, altså ikke første kursuke slik som tidligere. Mer informasjon kommer på e-post til alle påmeldte.

På Loftet tar vi smittevern på alvor<3

Les mer om hva vi gjør her – og ikke minst hva du kan gjøre for å bidra:) Sammen begrenser vi sjansen for smitte!

Ekstra:

  • «Søndag på Loftet» blir arrangert som normalt. Vi har god plass og følger gjeldende smittevernsregler og hensyn til enhver tid.
  • Inspirasjonsworkshops: I løpet av våren har vi planlagt hele fire inspirasjonsworkshops: Commercial med Sofie Løken, break med b-girl Apple, «smakebiter» fra Danselinja på Vinstra, og hiphop/battleteknikk med Márcio Ratinho. Mer info om disse kommer både på e-post og i Loftets sosiale medier. Følg med!
  • Har du ikke meldt deg på enda? Gjør det her!

Vi gleder oss til å danse med dere igjen!

Hilsen Juliane, Reno, Caroline, Stew, Marte og Helene:)