Oppussing

Oppussing

Oppussing

Oppussing

Oppussing

Da Juliane overtok lokalene 20. juni 2014 hadde det allerede vært dansevirksomhet her i 15 år. Fasilitetene var dermed tilrettelagt for videre drift. Allikevel var det behov for å oppfylle en del bygningstekniske krav for å kunne benytte huset til overnatting, både med tanke på dansecamper og workshops, og privat bolig.
En oppgradering ville også redusere energiforbruket.

I tillegg ønsket Juliane å oppgradere interiøret og fasaden for å sette sitt eget preg på studioet, og dermed markere en ny epoke for huset i Nustadsvingen. I løpet av 8 intense uker fra overtakelse 20. juni til offisiell åpning 15. august ble det lagt ned et imponerende arbeid for å få ferdigstilt lokalene – mye av det foregikk på dugnad.
Siden den gang har huset blitt oppgradert litt etter litt,
og vi er veldig stolte over hvor fint vi har fått det.
Konkret har følgende blitt gjort:

agsdi-ruler

Gjennomførte oppgraderinger

Grunnarbeid

  • Byttet ut masse langs kjellermurene for å legge drenering i bakken.
  • Samtidig med graving, ble det lagt ned ny jording til det elektriske anlegget på huset.
  • Grunnmuren ble isolert og det ble lagt ny, tett, grunnmurspapp.

Fasade

  • Vinduer som tidligere var kledd inn ble gjenåpnet. Samtidig ble samtlige vinduer på huset byttet ut for bedre isolasjon og støydemping. Resepsjonsområdet på Loftet har også fått nytt og større vindu med fin utsikt.
  • Nye takrenner ble montert.
  • Pussing og maling av mur.
  • Huset har blitt malt i samme gråfarge som nærliggende hus, for å skape et harmonisk uttrykk.
  • Utearealene har blitt planert, og det har blitt satt opp en granittmur i det som tidligere var en skråning ved hushjørnet. Dette har forskjønnet utearealene og gitt mer parkeringsplass.
  • Den tidligere lasterampen ved parkeringsplassen har blitt forsterket for å kunne gi kreative scenemuligheter utendørs.
  • To ekstra nødutganger er satt inn.
  • Ny utvendig trapp fra loftet til grunnplan gir godkjent rømningsvei, og muligheter for overnatting.
  • Skiftet gulv i alle rom.
  • Nytt bad med ekstra toalett og dusj.
  • Utvidet parkeringsplass med mulighet for gjennomkjøring, samt nytt gjerde rundt denne.
  • Hyggelig og usjenert utekrok.
  • Handicaprampe inn til Graffitisalen i 2. etasje.

Innvendig 

  • Malt inngangspartiet.
  • Sponveggen i inngangspartiet ble erstattet av en ny glassvegg, noe som gav en lysere og luftigere romfølelse.
  • Gelenderet i de innvendige trappene, samt innrammingen av glassveggen i gangen er rustfrie rør fra det gamle mjølkeanlegget fra 70-tallet på Sygard Forr.
  • Graffitikunstner David Tengs har dekorert en av veggene i den ene dansesalen.
  • Veggene i tidligere solstudio (den gamle kjøttbutikken) har blitt revet for å sette i stand kontorlokale. Parketten ble fjernet for å få fram det originale steingulvet.
  • Lokalet til venstre for hovedinngangen (det gamle pølsemakeriet) har blitt omgjort til privat leilighet.
  • Oppgradert funksjonelt kjøkken i resepsjonen på loftet.

Takk til

Takket være stor egeninnsats og dugnadsånd kan vi ønske danseglade elever velkommen til fine, trygge, og innbydende lokaler. Tusen takk til alle som har vært med på å gjøre dette mulig.

Mamma og pappa, Birgitte og Nicoline, tante Solveig, Lars Torgersen, Karina Rundtom From, John Ola Baukhol, Caroline Bratlien, Lone Eivindsdottir, Benedikte Smelien, Juozas Rimkus og hans dyktige medarbeidere, Frya Grustak v/ Per Erik Skar, Krible, graffitikunstner David Tengs, familien Lindsø, og alle blide og oppmuntrende naboer og sambygdinger som har «stukket innom» med hyggelige tilbakemeldinger når det har lyst i vinduene på sene kvelder.