Om Loftet

Om Loftet

Om Loftet

Om Loftet

I landlige omgivelser på Sør-Fron i Gudbrandsdalen, ligger Loftet dansestudio. Huset i Hundorpgeilen 37- på folkemunne «Nustadsvingen» – har hatt en nøkkelrolle i bygda siden det ble bygget som lagerhus i 1949, da Asbjørn Nustad drev Hundorp Landhandleri i det som tidligere var en hjørnebutikk vis-à-vis Loftet. 

Datidens dagligvareforretninger solgte alt fra knappenåler, sko og klær til mat, isolasjon og armeringsjern, og behovet for god lagerplass var deretter.

I første etasje ble det også bygget pølsemakeri og kjøttbutikk. Olav Nustad, sønnen til Asbjørn, ble kjent for sin gode medisterdeig- eller “kjøttkakuvørkje” som den ble kalt. Også den velsmakende “Nustadpølsa” ble en populær salgsvare, og oppskriften ble i senere tid plukket opp av velrennomerte Anni`s Pølsemakeri på Ringebu, som den dag i dag selger pølser under navnet “Nustadpølsa”. I den øvre delen av huset (hvor det for noen år siden var snowboardbutikk) var det fryseboksutleie. På den tiden var det ikke vanlig å ha noe så luksuriøst som egen fryser. Med sin gode forretningssans og egnede lokaler, kunne Nustadfamilien tilby gudbrandsdølene leie av “egen” fryseboks til maten sin.

I senere tid har blant annet Liv Nyhus drevet med salg av garn og kioskvarer i det gamle pølsemakeriet, og Stig Rune Haverstad har drevet bilforretning i det som nå er “Graffitisalen”. I 2002 ble fasilitetene tilrettelagt for danseinstruksjon, da Aina Busch Sletten overtok som ny eier og startet det heftigste dansetilbudet dalen hadde sett; Ekstrem Dans. I løpet av de neste 15 årene ble dans etablert som et populært aktivitetstilbud for barn og unge, og hundrevis av elever fikk oppleve ekte danseglede.

Sommeren 2014 markerte en ny epoke for huset i Nustadsvingen og for dansemiljøet i dalen. Etter en verdig innsats over 15 år, fant Aina en arvtager med den danselidenskapen, ambisjonene og “nesebeinet” som kreves for å drive et dansestudio. Huset og driften ble solgt til Juliane Bay, tidligere elev og instruktør ved Ekstrem Dans. Hun er utdannet danser, koreograf og instruktør ved Circle Dance Academy i Oslo. Ved kjøkkenbordet hjemme på Frya ble navnet «Loftet» født, og etter 2 måneder med intens oppussing, fremstår Loftet som et moderne og innbydende dansestudio med så godt som ubegrensede bruksmuligheter. Ta gjerne en nærmere titt på lokalene her.

I dag holdes det dansekurs på Loftet, og tilbudet utvikles kontinuerlig. Siden oppstart i 2014 har vi jobbet målrettet for å sørge for å ha et attraktivt og oppdatert tilbud for både store og små. Vi har blant annet satset på utvide tilbudet til å gjelde både yngre og eldre dansere enn tidligere.Vi har fått med flere gutter (og mannfolk!) ut på dansegulvet, i tillegg til en egen gruppe for funksjonshemmede. Dans er for alle!
Vi har også fått flere nye dansestiler på timeplanen, og arrangerer inspirerende workshops opp til flere ganger hvert semester med både nasjonale- og internasjonale instruktører.
Vi har stort fokus på å legge tilrette for at danserne skal finne sin egen stil gjennom freestyle/egentrening og battles. Bedrifter og organisasjoner i lokalt næringsliv får også utfordret seg på dansegulvet gjennom det populære konseptet «Loftet utfordrer».

Alt dette gjør vi med utgangspunkt i Loftets grunnverdier:

 

agsdix-null

Sosialt

Dans har en sosial verdi. Nye bekjentskaper på tvers av alder og kommunegrenser. Å lære seg å samarbeide og samhandle med andre.

agsdix-null

Danseglede

Dans er like mye en følelse fra innsiden som det er trinn.

agsdix-null

Inkluderende

På Loftet fokuserer vi på at alle skal føle seg sett. Et åpent og inkluderende miljø skaper trivsel for store og små.

«Den dagen legene sa at jeg mest sannsynlig aldri kunne leve av dans, var også den dagen jeg bestemte meg for at det var nettopp det jeg skulle.»

Om Juliane

Mitt navn er Juliane Bay. Jeg er eier og daglig leder av Loftet. Da jeg var 8 år gammel begynte jeg å danse ved “Ekstrem dans”, og i en alder av 13 begynte jeg selv å undervise ved samme danseskole. Jeg begynte på danselinjen på Vinstra Videregående skole i 2006, men måtte avbryte grunnet et smertesyndrom i beinet som raskt snudde livet mitt på hodet. Den dagen legene sa at jeg mest sannsynlig aldri kunne leve av dans, var også den dagen jeg bestemte meg for at det var nettopp det jeg skulle. Jeg måtte lære meg å gå på nytt, bokstavelig talt, og målet har hele tiden vært å kunne danse igjen – med eller uten smertene. I dag danser jeg, ikke uten smerter vel og merke, men med et stort smil om munnen. Det er bedre å danse med smerter enn å ikke danse og fortsatt ha vondt.

Loftet for meg er et fristed. Dette er en følelse jeg vil formidle til alle som kommer innom. Det spiller ingen rolle hvilken bakgrunn man kommer fra, felles er at man kommer for å danse. Med en enorm lidenskap for dans, og mennesket bak danseren, er jeg opptatt av at alle skal føle seg sett og inkludert.

Aina, tidligere eier av Ekstrem dans, holdt alltid døren åpen for meg, og jeg tilbragte uendelig mange timer alene i studio. Det fungerte nærmest som «mitt andre hjem» i flere år, og det føltes derfor helt naturlig å overta. Med utdannelse som danser, koreograf og instruktør i hiphop og urbane dansestiler fra Circle Dance Academy i Oslo, gikk jeg rett fra «skolebenken»/dansegulvet til å bli dansestudioeier i en alder av 24 år i 2014. Jeg har ikke angret ett sekund.

Loftet har plutselig bikka 10 år(!) og måten dansemiljøet har blomstret på gjennom disse årene gjør meg både glad, stolt, og ikke minst veldig optimistisk til fremtiden. Vi er under konstant videreutvikling – alltid med utgangspunkt i våre kjerneverdier; En trygg og inkluderende arena hvor både små og store føler tilhørighet, og vokser som mennesker gjennom danseglede og mestringsfølelse. 

Det er en stor glede å ønske hjertelig velkommen til Loftet!

Vennlig hilsen Juliane