Instruktørene

 

Juliane Bay

Juliane Bay

Eier, daglig leder & instruktør

Juliane er oppvokst på Sør-Fron i Gudbrandsdalen. Hun startet som 8-åring på den lokale danseskolen, «Ekstrem dans», og i en alder av 14 begynte hun å undervise. Hun begynte på danselinjen ved Vinstra videregående skole, men måtte avbryte grunnet skade. Årene etter gikk med på å trene seg opp for å komme tilbake til dansen, og i 2014 fulgte hun drømmen om å drive eget dansestudio.

Hun er utdannet danser, koreograf, og instruktør innenfor hip hop ved Circle Dance Academy i Oslo, og flyttet hjem til Gudbrandsdalen for å videreutvikle dansemiljøet her. 

I tillegg til å drive Loftet jobber hun også som frilans danser, koreograf og instruktør, MOT-coach i Sør-Fron kommune, prosjektbasert miljøarbeider for Midt-Gudbrandsdal barnevernstjeneste, danselærer på danselinja ved Vinstra Videregående skole, og Oppland/Innlandsrepresentant i storstyret til NoDa (Fagforeningen for Norske Dansekunstnere).

Juliane ble også nominert til Midt-Gubdrandal næringforening sin Verdiskapingspris i 2019 for sitt brennende engasjement som har ført til stor verdiskaping i hele regionen.

Eddy "Dee" Casca

Eddy "Dee" Casca

Instruktør

Dee er opprinnelig fra Paris, men har i dag base i Oslo hvor han jobber som dansepedagog, koreograf og DJ.

Han er utdannet ved AID (Academy International of Dance), og begynte sin karriere som profesjonell danser i en alder av 17 år. Etter å ha turnert med dansekompaniet Dimenzion Danza i Italia, jobbet han flere år som koreograf for både teater og dansestudioer i Sveits. Her opprettet han også sitt første egne dansekompani, Abstraction, som blant annet kvalifiserte seg til verdensfinalen i Hip Hop International i Las Vegas.
Dee er med andre ord en anerkjent koreograf innenfor både hiphop og housedans. I tillegg til hans dype forankring i hiphopkulturen har han også bred erfaring med kommersielle oppdrag til både scene og tv.
Som selvstending danser har han også vunnet flere battles i både hiphop og house, blant annet Notorious Ibe, Taiwan-Battleism, Juste Debout Tyskland, Juste Debout Sverige, Rio H2K –  for å nevne noen.
De siste 10 årene har han jobbet som dansepedagog og koreograf for Circle og Flow Dance Academy. Han var også medeier og kunstnerisk leder for Flow Paris i flere år, før han forelsket seg i Norge og flyttet hit i 2020.

Selv om han er ny på timeplanen hos oss er det ikke første gang han kommer til Loftet. Han har nemlig vært både overraskelsesgjest på danseshowet vårt, undervist på den årlige dansecampen, og holdt flere workshops.
Selv om han ikke snakker norsk (enda) har han en unik egenskap til å få med seg selv de aller yngste danserne som hverken snakker fransk eller engelsk. Kroppsspråk er undervurdert! Stemningen er alltid god på Dee sine klasser, og det er derfor en stor glede at denne mannen kommer oppover for å inspirere oss i både hiphop og house høsten 2021.

Vi gleder oss!

Reno Andersen

Reno Andersen

Instruktør

Reno er født i Dubai, men oppvokst og bosatt i Oslo. Hver tirsdag i semesteret tar han toget opp til Loftet for å undervise og inspirere fire forskjellige grupper i alderen 8 – 18 år.

Han oppdaget dansen som som 16/17-åring og søkte seg inn på hiphoplinja ved Follo folkehøyskole, med blant annet Belinda Braza som lærer og mentor. Det var der drømmen om å leve av dansen ble skapt. Etter dette har han fullført 3 år på Hiphoplinjen ved Bårdar Akademiet i Oslo.

Han har danset på scener som blant annet VG-lista og Melodi Grand Prix (NRK), Flashdance Musikalen, West Side Story, Peer Gynt på Festningen (Oslo). Han har også danset for blant annet Julie Bergan og Kevin Haugan (musikkvideo). Han ble også plukket ut til å være en del av Rob Rich sitt prosjekt “The Show” som hadde premiere i Oslo i 2020.
I tillegg til å jobbe som både selvstendig danser og gjennom dansekompaniet “Pacemakers dance Company”, underviser han også ved dagskolen på Bårdar Akademiet hvor han selv var elev tidligere.

I likhet med de andre instruktørene ved Loftet er det utfordring, mestringsfølelse og danseglede som står i fokus på timene til Reno. Hans positive energi bidrar til å skape en uhøytidelig atmosfære, som igjen gir en perfekt  “grobunn” for gryende dansespirer på utkikk etter å utvikle sitt eget dansespråk.

Vi er veldig glade for å ha denne dyktige energibomba med på laget!

Trine Kjøsnes (aka GoldieLock)

Trine Kjøsnes (aka GoldieLock)

Instruktør

Denne gladjenta fra Trondheim er et av de nye tilskuddene på Loftets timeplan til høsten – gjett om vi gleder oss!

Trine startet med streetdance i 2012 og har siden tatt en danseutdannelse hos Åsa folkehøyskole. Der gikk hun studieløpet 5-styles og senere 1-style hvor hun fordypet seg i Locking. Trine har danset hip hop lengst, da dette er den første stilen hun begynte med, mens locking ble ikke en stil hos trine før i 2016.

Trine har høstet mye erfaring fra battles, workshops og andre dansearrangementer, og hun har vunnet flere dansekonurranser; deriblant Will Funk For Food i Finland, Hip hop weekend 2 vs 2 locking i malmø, City of Cyphers allstyle battle. Hun har også vært i Locking-finalen i Juste Debout Nordic to ganger.

I 2018 var hun dansepedagog hos det nasjonale danseprosjektet Soul Sessions Community sammen med noen av Norges fremste streetdance-utøvere. Gjennom dette reiste hun Norge rundt for å undervise og fortelle om Locking. 
Gjennom sin reise har Trine også vært dommer + workshop holder hos ulike arrangører og events i Norden.

I tillegg til å undervise fast hos Raw Dance Studio i Tronheim, skal hun nå pendle ned til oss hver tirsdag for å undervise i både hiohop, locking og freestyle.

Vi gleder oss til å la oss inspirere av Trine på Loftet!

Annette Olsen aka B-girl Apple

Annette Olsen aka B-girl Apple

Instruktør

B-girl Apple opprinnelig fra Mo i Rana, men bosatt i Oslo. Hun er grunnleggeren av crewet Killah Flowah Crew, som er det eneste Bgirl-crewet i Norge. Hun er også en del av Subsdans Crew. Tidligere har hun gått 3-årig danselinje på Mo og på Hotsteppers 1-årige forstudium i Danmark.

Utenom dette har hun reist verden rundt, deltatt i battles og workshops med noen av de mest kjente breakerne i verden. Hun startet å undervise i 2009 og har undervisningserfaring fra en rekke steder: Kraft dansestudio, HSK dans, Halden danseskole, Friskhuset Stamina, Streetjazz dansestudio, Kulturelle Skolesekken, Diverse workshops ect.

Apple er aktiv innenfor Hiphopkulturen og brenner ekstra mye for Break, noe vi merket godt da hun hadde workshops på Loftet våren 2021. Det likte vi rett og slett så godt at vi fikk inspirasjon til å sette opp et eget ekstrakurs i breaking i høst! Kurser går over fire søndager, og Apple skal ha de to første søndagene, mens bboy Exaggerate skal ha de to siste.

Vi gleder oss!

Victor Bautista Prag aka B-boy Exaggerate

Victor Bautista Prag aka B-boy Exaggerate

Instruktør

Victor Prag er født og oppvoskt i Oslo. Gjennom sine 8 år som danser utarbeidet seg en særegen og unik stil som breaker. Han tilhører det velkjente ”Floorknights Crew”. I tillegg har Victor en 2. plass i NM 2012, samt vunnet flere prestisjefylte nasjonale og internasjonale konkurranser. Han har medvirket i produksjoner som bl.a. Jungelboka (Det Norske Teatret) og I Am Us (Riksscenen). I tillegg har han jobbet med diverse tv-opptredener og eventer som: VG-lista Topp 20, Spellemannsprisen, MGP og KK-dagen. Han har opparbeidet seg et godt rykte som en dyktig og inspirerende pedagog med sine spennende og kreative klasser, og «kidsa» han lærer opp blir raskt blant de råeste i battle.

Victor har faktisk vært overraskelsesgjest under Loftet danseshow for noen år tilbake, da sammen med DÅM og Mari Midtli. Han har aldri undervist på Loftet tidligere, så vi gleder oss veldig til å lære litt breaking fra denne mannen de to siste søndagene i ekstrakurset vi arrangerer i breaking nå i høst.
Dette vil dere ikke gå glipp av!

Marte Baukhol

Marte Baukhol

Instruktør under opplæring


Marte Baukhol er født og oppvokst på Sør-Fron, og har danset på Loftet i flere år allerede. Hun er også er en del av Loftet Showteam. Marte er en ivrig danser som titt og ofte dukker opp i studio for egentrening også utenom åpningstidene – det liker vi!
 

Hun går 2. året på videregående, og skal fortsette som “instruktør under opplæring” hos oss.  Det vil si at hun får nøye oppfølging og tips/triks av Juliane. Marte er likevel veldig selvstendig og flink til å tilpasse nivå og øvelser til gruppene hun underviser. Høsten 2021 skal hun være instruktør for en gjeng heldige 3. klassinger! 

Helene Sveen Grongstad

Helene Sveen Grongstad

Instruktører under opplæring

Helene ble født i Bærum, men gjorde «nordfrønning» av seg allerede i en alder av 4 år.

Hun går 1. året på Vinstra videregående skole, og har danset på Loftet siden hun var 11 år. Denne jenta har virkelig blomstret de siste årene! Helene er en del av Loftet Showteam, og vi har hatt henne i kikkerten som instruktør under opplæring en god stund. Hun er nemlig ikke bare flink til å danse selv, – hun er også veldig positiv og oppmerksom på de rundt seg.

Helene skal i likhet med Marte være «instruktør under opplæring» i høst også. Det vil si at hun får nøye oppfølging og tips/triks fra Juliane, men hun er imponerende flink til å lære bort, blant annet ved å bryte ned trinn og forklare/vise slik at alle forstår. Helene skal være instruktør for 2. klasse i høst, så de kan bare glede seg!