Dansekurs

 

EKSTRAKURS HØSTEN 2021: Breaking!

De aller fleste har sett og/eller hørt om breaking, b-boys og b-girls. Nå åpner vi opp for muligheten til å lære denne dansestilen på Loftet, og vi gleder oss veldig!
Denne timen passer for de som vil lære kule moves både oppe- og nede på gulvet, samt flere kule triks og freezes.
Man trenger ikke kunne noe som helst fra før, her blir det åpent nivå. Vi deler inn i to grupper; 7 – 11 år, og 12 år +. Voksne er også velkommen!

Dette kurset går over 4 søndager:

 • 19. september
 • 3. oktober
 • 24. oktober
 • 7. november

Tidspunkt:

7 – 11 år: kl. 15:30 – 17:00 (90 min)

12 år + : kl. 17:15 – 18:45 (90 min)

 De to første søndagene er det dyktige Annette Olsen aka B-girl Apple som er instruktør, mens vi de to siste søndagene får besøk av Victor Bautista Praag aka B-boy Exaggerate.

Dette kurset kan du delta på i tillegg til, eller i stedet for de vanlige, klasseinndelte timene.

SE VIDEO AV B-GRIL APPLE HER

SE VIDEO AV B-BOY EXAGGERATE HER

Pris per elev for hele kurset er 800 kr.

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

Klasseinndelte klasser

Åpent nivå

De aller fleste klassene på Loftet deles inn etter alder/klassetrinn. Dersom det blir mange nok på et klassetrinn deles de også inn etter kommuner og/eller skoler slik at flest mulig får danset med vennene sine. Hovedfokus på alle disse timene er hiphop, og nivået er åpent. Disse timene passer både for de som aldri har danset før, og for de som har litt mer erfaring.

 • 1. klasse
 • 2. klasse
 • 3. klasse
 • 4. klasse
 • 5. klasse
 • 6. klasse
 • 7. klasse
 • 8. klasse
 • 9. klasse
 • 10. klasse
 • Videregående

  Vi har også flere kurs man kan ta i tillegg til, eller for seg selv, i andre spesifikke dansestiler. Se under for mer informasjon.

Locking

Åpent nivå

En time hvor man leker og lærer seg grunnteknikker i dansestilen locking. Elevene utfordres med både freestyleøvelser og koreografi. Perfekt for de som vil danse litt ekstra, lære nye og kule dansetrinn som ikke alle andre kan, og ikke minst de som står på venteliste på vanlige kurs. Nivået er åpent, det vil si at at det passer for både nybegynnere så vel som øvede dansere. 

Denne timen kan du delta på i tillegg til, eller i stedet for de vanlige, klasseinndelte timene.

SE VIDEO AV LOCKING MED TRINE HER!

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Aldersgrense: 12 år

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

House

Nybegynner / Åpent nivå

Housedans er en sosial dans med mye fotarbeid. Vi kan love at du glemmer at svetten renner så fort du kommer litt inn i det;) 

På denne klassen lærer du blant annet grunntrinn, groove og teknikker i house, kule kombinasjoner som gjør det ekstra gøy å trene hjemme, å bli sikrere i freestyle og, som alle de andre kursene på Loftet; en liten koreografi.
Nivået på begge timene er nybegynner/åpent nivå. Man trenger altså ikke kunne noe house fra før for å melde seg på. Nivået på den eldste gruppen kommer likevel til å bli pushet litt ekstra i løpet av semesteret.

SE VIDEO AV HOUSE MED DEE HER!

Denne timen kan du delta på i tillegg til, eller i stedet for de vanlige, klasseinndelte timene.

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Aldersgrense: Gruppe 1: 7 – 11 år, Gruppe 2: 12 år +

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

 

Commercial

Litt øvet/øvet

Har du noen gang sett dansere på scenen eller i musikkvideoer og tenkt at «slik vil jeg også danse»? Nå har du muligheten!

Commercial dance / kommersiell dans refererer til dansestilen du ser på konserter, for artister, og i musikkvideoer. Det kan være mange forskjellige stilarter som blandes i den kommersielle koreografien, blant annet new school (hiphop) og jazz.

Med erfaring som danser fra blant annet VG-lista og Stjernekamp (NRK) vil Reno dele sin kunnskap med oss. I denne timen blir det mye fokus på koreografi og utstråling, samt rene og sterke bevegelser.

Denne timen kan du delta på i tillegg til, eller i stedet for de vanlige, klasseinndelte timene.

SE RENO MED DANSERE HER!

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Aldersgrense: 13 år

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

NYHET: Freestyle!
Åpent nivå

Freestyle er en lenge etterlengtet nyhet på timeplanen. I denne timen vil instruktør Trine veilede danserne både som gruppe og individuelt, lære bort tips, triks og øvelser som gjør deg til en bedre selvstendig danser. Perfekt for de som  ønsker å bli tryggere i dansebattles, eller bare liker å danse på egenhånd. Det er også en klar fordel å kunne danse mer fritt hvis man ønsker å lage egene koreorafier. Med andre ord – denne timen passer for ALLE!

Og enda bedre? Dersom du allerede tar ett eller flere kurs ved Loftet får du Freestylekurset (10 uker) for kun 350 kr – det vil si kun 35 kr per time!

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Aldersgrense: 12 år

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

Loftet-KIDS

4-6 år, nybegynner

Ja! Det finnes et tilbud for utålmodige småsøsken og andre danseglade barn med «rockefot» også!
Denne timen er for de mellom 4 og 6 år. Det blir lagt vekt på danseglede, musikk og lek, og barna får utfolde seg kreativt med oppfølging av sertifisert danseinstruktør.
I løpet av de 10 ukene vil barna lære en enkel koreografi som fremføres på semesteravslutningen, i likhet med de andre gruppene på Loftet.

Merk! Barnet må ha fylt 4 får for å delta.

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

Loftet-GUTTA

Åpent nivå

På Loftet har gutta sin helt egen time med mannlig instruktør! Timen er for gutter fra 10 til 18 år. Timen vil først og fremst fokusere på hiphop, men av erfaring liker gutta også å dra inn litt toprocks og breaking også. Timen blir skreddersydd slik at alle skal få utfordret seg på det nivået de er, samtidig som samarbeid og læring på tvers av alder er i fokus.

Denne timen kan du delta på i tillegg til, eller i stedet for de vanlige, klasseinndelte timene.

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

 

ManHood

Åpent nivå

ManHood en gruppe reservert kun for mannfolka. Denne gruppa passer for deg som er ute etter en sosial treningstime utenom det vanlige.
Timen har hovedfokus på dansestilen hiphop, og i løpet av en time rekker vi både, oppvarming, styrketrening, dansing og litt tøying.

Kjenner du noen som kunne likt å bli med? Tips dem gjerne!

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Aldersgrense: 18 år +

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

GrownUps nybegynner/ GrownUps litt øvet

Åpent nivå

Dette er timen(e) for foreldre og andre danseinteresserte voksne over 18 år. En time med spenstig trening, og fokus på danseglede og moro. Alder, nivå, eller fysiske/mentale «dørstokker» er ingen hindring; timen blir lagt opp slik at alle skal kunne delta. Koreografien som innøves i løpet av kurset fremføres i likhet med alle de andre dansegruppene på semesteravslutningen. Usikker på om du burde melde deg på nybegynner eller litt øvet-gruppa? Ta kontakt så finner vi ut av det.

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Aldersgrense: 18 år +

Slik melder du deg på: Fyll ut påmeldingsskjema her.

Loftet Funkies

En egen time for funksjonshemmede.

Det er Loftets eier og driver, Juliane Bay, som underviser denne gruppen. I timene blir det først og fremst lagt vekt på danseglede og trening. I likhet med de andre gruppene ved Loftet, får også funkies-gruppa mulighet til å opptre på Loftets danseshow i slutten av hvert semester. Dette er selvfølgelig helt frivillig,  hvis man ønsker å delta kun på øvingene er det også helt greit.

Eventuelle assistenter danser gratis. For den de følger gjelder vanlige priser for dansekurs ved Loftet.

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Slik melder du deg på:

Send mail til julianebay@loftetdansestudio.no med følgende info:

Fullt navn på danser (og eventuell assistent), kontaktinfo (e-post, telefon og kommune) til den som ønsker å motta viktige beskjeder angående dansekurset. Vi vil også gjerne vite hvilke funksjonshemming du har, slik at vi enklere kan tilpasse koreografien til hele gruppa.

Kjenner du noen som kan være interessert? Tips dem gjerne! 🙂

Loftet Showteam

Øvet
Dette er et unikt tilbud for de som vil ha en ekstra utfordring, og er motiverte for å tilegne seg mer kunnskap om danseteknikk og grunntrinn innenfor hiphop, i tillegg til koreografi. Tilbudet er først og fremst for elever f.o.m. 8. klasse, men andre elever som viser særlig interesse og motivasjon kan bli invitert med på enkelte undervisningstimer.

Tanken med denne timen er at de som gjerne vil satse mer på dans skal få muligheten til dette. Det blir gitt tettere personlig oppfølging underveis.

Elever i showteamet blir “Loftet-ambassadører” utad. De skal inspirere andre unge talenter, og gi dem noe å strekke seg etter. De får også enkel opplæring med tanke på eventuelle fremtidige instruktør/vikarjobber.

Elever på dette kurset får helt fri tilgang til dansestudioet i kursperioden (også utenom semesteret etter avtale).

Kriterier for å melde seg på dette kurset er; tidligere erfaring med dans, elev ved Loftet dansestudio fra før – altså må man ta minst ett annet kurs samme semester, lærevillig og motivert til å satse litt ekstra.

Påmelding til dette kurset skjer kun ved direkte kontakt på e-post til julianebay@loftetdansestudio.no, der du skriver et kort motivasjonsbrev som beskriver hvorfor nettopp du vil være med i showteamet.

Begrenset med plasser.

Styrke og tøy (drop-in*)

Hva inneholder denne timen?
Timen blir lagt opp med en kort, dynamisk oppvarming før vi kjører forskjellige styrkeøvelser med hovedfokus på kjernemusklatur. Siste del av timen fokuserer vi på fleksibilitet gjennom forskjellige tøyeøvelser, før vi avslutter med avspenning. 
Perfekt avslutning på dagen!

Hvem passer timen for?
Timen passer for alle over 13 år, uansett tidligere erfaring og nivå.
Man trenger ikke være elev ved Loftet for å delta.

*Når timen er drop-in, må jeg fortsatt melde meg på før jeg kommer?
JA! På grunn av korona har vi begrenset med plasser. For å reservere plass sender du helt enkelt en SMS til Juliane på tlf. 48219398 senest èn time før timen starter. Du vil da få svar om det er ledig plass så du kan komme.

Må jeg ha med egen treningsmatte?
På grunn av korona anbefaler vi at du tar med egen treningsmatte. Vi har også matter du kan låne, mot at du desinfiserer den selv både før og etter bruk (vi har desinfeksjonsservietter tilgjengelig).

Hvor mye koster det, og hvordan betaler jeg?
Èn drop-in-time koster 75 kr for Loftet-dansere, og 100 kr for andre. Betaling skjer aller helst via vipps før timen (merk med betalingen med «Drop-in»). Vi tar også både kort og kontant rett etter timen.

 

Loftet utfordrer…

Vi utfordrer lokalt næringsliv, både private, kommunale, små og store bedrifter. Fem dansetimer, fem uker, ett mål; å stå på scenen som et verdig innslag under Loftets semesteravslutning og danseshow i Vinstrahallen.

Første bedrift i ilden var lokalavisa Dølen.

Andre som har bestått utfordringen vår er Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor, brukere og assistenter ved TFF (Tjenester for funkskjonshemmede i Nord-Fron kommune), ansatte fra Midtdalens ungdomsskoler, TINE Meieriet Frya, Midt-Gudbrandsdal brann- og feiervesen og Haverstad Entreprenør AS.

Vet du om en bedrift som bør utfordres? Vi tar i mot forslag fortløpende!

Søndag på Loftet

«Søndag på Loftet» er et konsept hvor vi har åpent hus (helt gratis!) utvalgte søndager i løpet av semesteret. Tilbudet gjelder for alle mellom 10 og 19 år, både Loftet-dansere og andre som vil stikke innom. Huset er åpent fra kl 15:00 – 18:00, og man kan komme og gå som man vil. 

Viktig! Pga korona må alle som er innom registrere navn og tlf.nr. i resepsjonen.

Det er gratis fritreninger med veiledning fra flinke showteamdansere, workshops, battle og andre aktiviteter. Se timeplan for datoer for våren 2021.

Det blir lagt opp til workshops, egentrening, jams og diverse andre sosiale aktiviteter.

Det er alltid gratis inngang, men deltakelse på workshops og andre større arrangement koster ekstra.

WORKSHOPS

En workshop er en litt annerledes dansetime med fokus på danseglede og inspirasjon innenfor forskjellige temaer/dansestiler. Workshops på Loftet varer i 90 minutter, altså litt lengre en en vanlig klasse. Perfekt mulighet til å utforske litt andre dansestiler, eller bli enda bedre i favorittstilen!

Høsten 2021 har vi til sammen 8(!) inspirasjonsworkshops på timeplanen:

 • Søndag 19. september: Hiphop m/Tonje Svendsen
  7 – 11 år kl. 12:00 – 13:30 / 12 år + kl. 13:45 – 15:15
 • Søndag 3. oktober: Waacking m/Ida Louise Sundby
  7 – 11 år kl. 12:00 – 13:30 / 12 år + kl. 13:45 – 15:15
 • Søndag 24. oktober: Hiphop m/Niako
  7 – 11 år kl. 12:00 – 13:30 / 12 år + kl. 13:45 – 15:15
 • Søndag 7. november: Dancehall m/Freddy
  7 – 11 år kl. 12:00 – 13:30 / 12 år + kl. 13:45 – 15:15

Alle workshops arrangeres i såkaldt «åpent nivå», det vil si at man kan delta uansett om man er nybegynner eller øvet nivå. Det skal altså ikke være noe problem for de som aldri har danset før å delta – inspirasjonsboost blir det uansett!

Alle workshops koster 200 kr, og betales med enten kort, kontant eller vipps samme dag som workshopen.

PÅMELDING:
Send SMS til Juliane på tlf. 48219398 med navn, alder og ønsket workshop(s) så reserverer vi plass.