Dansekurs

 

Commercial – NYHET!

Litt øvet/øvet

Har du noen gang sett dansere på scenen eller i musikkvideoer og tenkt at «slik vil jeg også danse»? Nå har du muligheten!

Commercial dance / kommersiell dans refererer til dansestilen du ser på konserter, for artister, og i musikkvideoer. Det kan være mange forskjellige stilarter som blandes i den kommersielle koreografien, blant annet new school (hiphop) og jazz.

Med erfaring som danser fra blant annet VG-lista og Stjernekamp (NRK) vil Caroline dele sin kunnskap med oss. I denne timen blir det mye fokus på koreografi og utstråling, samt rene og sterke bevegelser.

Tidspunkt: Se timeplanen her.

Nivå: Litt øvet/øvet

Anbefalt aldersgrense: 13 år

Påmelding: Send e-post til julianebay@loftetdansestudio.no med fullt navn, alder og tlf.nr.

Popping

Nybegynner

En time hvor man først og fremst lærer grunnteknikker i funkstilen popping. I løpet av semesteret jobbes det både med freestyle og koreografi. Perfekt for de som vil danse litt ekstra, lære nye og kule dansetrinn som ikke alle andre kan, og ikke minst de som står på venteliste på vanlige kurs. Nivået er åpent, det vil si at at det passer for både nybegynnere så vel som øvede dansere.

Aldersgrense: 10 år.

Locking

Nybegynner

En time hvor man, i likhet til poppingklassen, leker og lærer seg grunnteknikker i dansestilen. Elevene utfordres med både freestyleøvelser og koreografi. Perfekt for de som vil danse litt ekstra, lære nye og kule dansetrinn som ikke alle andre kan, og ikke minst de som står på venteliste på vanlige kurs. Nivået er åpent, det vil si at at det passer for både nybegynnere så vel som øvede dansere. 

Aldersgrense: 10 år.

House

Nybegynner

Housedans er en sosial dans med mye fotarbeid. Vi kan love at du glemmer at svetten renner så fort du kommer litt inn i det;) På denne klassen lærer du blant annet grunntrinn, groove og teknikker i house, kule kombinasjoner som gjør det ekstra gøy å trene hjemme, å bli sikrere i freestyle og, som alle de andre kursene på Loftet; en liten koreografi. Nivået er åpent, det vil si at at det passer for både nybegynnere så vel som litt øvede dansere.

Aldersgrense: 10 år.

Loftet utfordrer…

Vi utfordrer lokalt næringsliv, både private, kommunale, små og store bedrifter. Fem dansetimer, fem uker, ett mål; å stå på scenen som et verdig innslag under Loftets semesteravslutning og danseshow i Vinstrahallen.

Første bedrift i ilden var lokalavisa Dølen.

Andre som har bestått utfordringen vår er Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor, brukere og assistenter ved TFF (Tjenester for funkskjonshemmede i Nord-Fron kommune), ansatte fra Midtdalens ungdomsskoler, TINE Meieriet Frya, Midt-Gudbrandsdal brann- og feiervesen og Haverstad Entreprenør AS.

Vet du om en bedrift som bør utfordres? Vi tar i mot forslag fortløpende!

Loftet Showteam

Dette er et unikt tilbud for de som vil ha en ekstra utfordring, og er motiverte for å tilegne seg mer kunnskap om danseteknikk og grunntrinn innenfor hiphop, i tillegg til koreografi. Tilbudet er først og fremst for elever f.o.m. 8. klasse, men andre elever som viser særlig interesse og motivasjon kan bli invitert med på enkelte undervisningstimer.

Tanken med denne timen er at de som gjerne vil satse mer på dans skal få muligheten til dette. Det blir gitt tettere personlig oppfølging underveis. Elever i showteamet blir “Loftet-ambassadører” utad. De skal inspirere andre unge talenter, og gi dem noe å strekke seg etter. De får også enkel opplæring med tanke på eventuelle fremtidige instruktør/vikarjobber.

Elever på dette kurset får helt fri tilgang til dansestudioet i kursperioden (også utenom semesteret etter avtale), i tillegg til rabatter på Loftets workshops.

Kriterier for å melde seg på dette kurset er; tidligere erfaring med dans, elev ved Loftet dansestudio fra før, lærevillig og motivert til å satse litt ekstra.

Påmelding til dette kurset skjer kun ved direkte kontakt på e-post til julianebay@loftetdansestudio.no, der du skriver et kort motivasjonsbrev som beskriver hvorfor nettopp du vil være med i showteamet.

Begrenset med plasser.

Loftet-KIDS

4-6 år

Endelig finnes det et tilbud for utålmodige småsøsken og andre danseglade barn med «rockefot» også! Denne timen er for de mellom 4 og 6 år. Det blir lagt vekt på danseglede, musikk og lek, og barna får utfolde seg kreativt med oppfølging av sertifisert danseinstruktør. I løpet av de 10 ukene vil barna lære en enkel koreografi som fremføres på semesteravslutningen. Merk! Våren 2021 blir det ikke danseshow, men vi kommer fortsatt til å jobbe med en liten dans som kan vises for foreldrene siste kursuke:) Det er alltid stas å danse for et publikum – lite eller stort!

Loftet-GUTTA

10 -18 år

På Loftet har gutta sin helt egen time med mannlig instruktør! Timen er for gutter fra 10 til 18 år. De vil få prøve seg på hiphop og andre urbane dansestiler som for eksempel breaking, popping og locking. Timen blir skreddersydd slik at alle skal få utfordret seg på det nivået de er, samtidig som samarbeid og læring på tvers av alder er i fokus. Denne timen kan du delta på i tillegg til, eller i stedet for de vanlige, klasseinndelte timene.

ManHood

Menn 18+

ManHood en gruppe reservert kun for mannfolka (18+). Denne gruppa passer for deg som er ute etter en sosial treningstime noe utenom det vanlige. Kjenner du noen som kunne likt å bli med? Tips dem gjerne!

Psst! Våren 2021 er ikke sceneskrekk en unnskyldning, vi skal nemlig ikke vise frem noe – kun danse, trene og svette innenfor Loftets fire vegger;) 

GrownUps nybegynner/ GrownUps litt øvet

Voksne 18+

Dette er timen(e) for foreldre og andre danseinteresserte voksne (18+). En time med spenstig trening, og fokus på danseglede og moro. Alder, nivå, eller fysiske/mentale «dørstokker» er ingen hindring; timen blir lagt opp slik at alle skal kunne delta. Koreografien som innøves i løpet av kurset fremføres i likhet med alle de andre dansegruppene på semesteravslutningen. Usikker på om du burde melde deg på nybegynner eller litt øvet-gruppa? Ta kontakt så finner vi ut av det.

Loftet Funkies

En egen time for funksjonshemmede.

Denne timen er satt til torsdager kl. 18:00 – 19:00, og det er Loftets eier og driver, Juliane Bay, som skal undervise. I timene blir det først og fremst lagt vekt på danseglede og trening. I likhet med de andre gruppene ved Loftet, får også funkies-gruppa mulighet til å opptre på Loftets danseshow i slutten av hvert semester. Dette er selvfølgelig helt frivillig,  hvis man ønsker å delta kun på øvingene er det også helt greit.

Eventuelle assistenter danser gratis. For den de følger gjelder vanlige priser for dansekurs ved Loftet.

Slik melder du deg på:

Send mail til julianebay@loftetdansestudio.no med følgende info:

Fullt navn på danser (og eventuell assistent), kontaktinfo (e-post, telefon og kommune) til den som ønsker å motta viktige beskjeder angående dansekurset. Vi vil også gjerne vite hvilke funksjonshemming du har, slik at vi enklere kan tilpasse koreografien til hele gruppa.

Kjenner du noen som kan være interessert? Tips dem gjerne! 🙂

Søndag på Loftet

«Søndag på Loftet» er et konsept hvor vi har åpent hus (helt gratis!) utvalgte søndager i løpet av semesteret. Tilbudet gjelder for alle mellom 10 og 19 år, både Loftet-dansere og andre som vil stikke innom. Huset er åpent fra kl 15:00 – 18:00, og man kan komme og gå som man vil. 

Viktig! Pga korona må alle som er innom registrere navn og tlf.nr. i resepsjonen.

Det er gratis fritreninger med veiledning fra flinke showteamdansere, workshops, battle og andre aktiviteter. Se timeplan for datoer for våren 2021.

Det blir lagt opp til workshops, egentrening, jams og diverse andre sosiale aktiviteter.

Det er alltid gratis inngang, men deltakelse på workshops og andre større arrangement koster ekstra.

Klasseinndelte klasser

I tillegg går også de ordinære, klasseinndelte timene som vanlig:

 • 1. klasse
 • 2. klasse
 • 3. klasse
 • 4. klasse
 • 5. klasse
 • 6. klasse
 • 7. klasse
 • 8. klasse
 • 9. klasse
 • 10. klasse
 • Videregående

Styrke og tøy (drop-in*)

Hva inneholder denne timen?
Timen blir lagt opp med en kort, dynamisk oppvarming før vi kjører forskjellige styrkeøvelser med hovedfokus på kjernemusklatur. Siste del av timen fokuserer vi på fleksibilitet gjennom forskjellige tøyeøvelser, før vi avslutter med avspenning. 
Perfekt avslutning på dagen!

Hvem passer timen for?
Timen passer for alle over 13 år, uansett tidligere erfaring og nivå.
Man trenger ikke være elev ved Loftet for å delta.

*Når timen er drop-in, må jeg fortsatt melde meg på før jeg kommer?
JA! På grunn av korona har vi begrenset med plasser. For å reservere plass sender du helt enkelt en SMS til Juliane på tlf. 48219398 senest èn time før timen starter. Du vil da få svar om det er ledig plass så du kan komme.

Må jeg ha med egen treningsmatte?
På grunn av korona anbefaler vi at du tar med egen treningsmatte. Vi har også matter du kan låne, mot at du desinfiserer den selv både før og etter bruk (vi har desinfeksjonsservietter tilgjengelig).

Hvor mye koster det, og hvordan betaler jeg?
Èn drop-in-time koster 75 kr for Loftet-dansere, og 100 kr for andre. Betaling skjer aller helst via vipps før timen (merk med betalingen med «Drop-in»). Vi tar også både kort og kontant rett etter timen.